appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 10 december

De veiligheid van gevangenispersoneel moet meer prioriteit krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gevangenispersoneel voelt zich vaak onveilig en kampt daardoor met een hoge werkdruk. Dat blijkt uit een enquête van de SP. Er is te weinig gelegenheid voor celinspecties, onvoldoende nachtpersoneel en het contact met de gedetineerden is te beperkt.

In 2019 maakte 6 op de 10 cipiers minimaal één keer geweld mee, blijkt uit een onderzoek van de justitievakbond. Jong personeel haakt snel af en bij Dienst Justitiële Instelling is men bezorgd: ‘als we nu geen adequate actie ondernemen, komen we straks heel vele goede mensen tekort’. 

De SP deed dit onderzoek tien jaar geleden ook en signaleerde toen dezelfde problemen.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1