appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 8 december

Tijdelijke huurcontracten moeten worden afgeschaft

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De woningmarkt wordt steeds onzekerder. Bijna de helft van de aangeboden particuliere huurwoningen heeft een kortlopend huurcontract voor slechts 2 jaar of zelfs korter. Daarna kan een huurder zomaar op straat komen te staan. 

Na aanname van de Wet Doorstroming Huurmarkt in 2016 nam het aantal tijdelijke contracten een vlucht. De wet moest zorgen voor een betere doorstroming van huur naar koop zodat mensen sneller een woning zouden krijgen. Maar dat is mislukt. 

De wet zorgt er wel voor dat bewonerswisselingen vaak gepaard gaan met een stevige huurverhoging. PvdA en GroenLinks pleitten vorige week al voor afschaffing van tijdelijke contracten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1