appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 7 december

De KNVB neemt te weinig stelling tegen mensenrechtenschendingen in Qatar

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De KNVB moet zich veel meer uitspreken tegen schendingen van de mensenrechten in Qatar. Vanavond is de loting voor de kwalificatie voor het WK in 2022, en Amnesty International gebruikt deze gelegenheid om de KNVB aan te sporen.

Bij de bouw van de stadions in Qatar zijn naar schatting al meer dan duizend gastarbeiders overleden. Twee miljoen arbeidsmigranten werken er in barre omstandigheden. 

De voetbalbond heeft zich de situatie aangetrokken: in de afgelopen jaren is een aantal projecten opgestart voor vrouwenvoetbal en er zijn speelvelden aangelegd. En het lijkt KNVB-baas Gijs de Jong mooi om met regenboogband te spelen als steunbetuiging aan de LHBTI'ers, voor wie het uiten van hun seksuele voorkeur in Qatar strafbaar is.

Zijn die initiatieven voldoende en horen sport en politiek nu eenmaal niet samen? Of moet de bond zich in de aanloop naar het WK veel meer uitspreken en misschien zelfs een boycot overwegen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1