appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 1 december

Mensen moeten elkaar aanspreken op het niet dragen van een mondkapje

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Iedereen van 13 jaar en ouder moet vanaf vandaag een mondkapje dragen in de openbare ruimte. Het gaat om onder meer winkels en openbare delen van overheidsgebouwen, scholen en stations.

Wie zich niet aan de regel houdt, riskeert een boete van 95 euro. Toch is het volgens minister-president Rutte niet de bedoeling zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Hij hoopt vooral dat burgers elkaar zo nodig aanspreken op het niet-dragen van een mondkapje. 

Ben jij bereid om vreemden aan te spreken op hun gedrag? En wat betekent het aanspreken van elkaar voor mensen die om een medische reden geen mondkapje kunnen dragen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1