appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 25 november

Het kabinet moet de grootste vervuilers in de veehouderij opkopen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een kleine groep boeren zou het hele stikstofprobleem kunnen oplossen. Zo lijkt het ten minste uit nieuwe berekeningen van onderzoeksjournalistiekplatform Investico voor onder meer De Groene Amsterdammer en Trouw.

Sommige veebedrijven vergiftigen natuurgebieden in hun eentje met meer stikstof dan we gezamenlijk in een jaar besparen door 100 km per uur te rijden. Het gaat om een lijst met 25 bedrijven die relatief de meeste schade veroorzaken. Deze bedrijven zijn vaak groot en/of staan dicht bij een kwetsbaar natuurgebied. 

Het kabinet erkent dat er piekbelasters zijn, maar wil die bedrijven geen verplichtingen opleggen; het hoopt op een vrijwillige aanmelding voor een opkoopregeling. Maar werkt zo’n vrijwillige aanmelding? Of zou het kabinet alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat deze bedrijven stoppen met stikstof uitstoten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1