appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 23 november

Het kabinet moet alle geplande snelweguitbreidingen schrappen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het fileprobleem is vrij makkelijk op te lossen, bewijst corona ons nu.

Door het thuiswerken wordt duidelijk wat wetenschappers al lange tijd dachten:  Als er 8 procent minder verkeer is, lost dat 50 procent van de files op, zegt Erik Verhoef, hoogleraar vervoerseconomie aan de Vrije Universiteit in het Algemeen Dagblad.

Je zou daarom kunnen zeggen dat alle geplande uitbreidingen van snelwegen op de lange baan geschoven of zelfs geschrapt kunnen worden. Dat zou ook nog eens miljarden euro’s schelen.  

Bent u bereid om het eerste uurtje van de dag thuis te werken en – als het kan – daarna pas de weg op te gaan? Staan er bij u in de buurt weguitbreidingen op stapel en kijkt u daar nu anders tegenaan? Of zit u juist veel op de weg en kijkt u al tijden uit naar een weguitbreiding om zo minder lang in de file te staan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1