appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 19 november

Om oud en nieuw veilig te laten verlopen, moeten er feesten voor jongeren worden georganiseerd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Zonder evenementen voor jongeren wordt het “een hele forse uitdaging” om tijdens oud en nieuw de veiligheid te garanderen. Daarvoor waarschuwt Hubert Bruls van het landelijke veiligheidsberaad. Hij pleit voor het organiseren van kleinschalige oud en nieuwfeestjes voor jongeren.  

Zijn oproep valt samen met een onderzoek van I&O Research waaruit blijkt dat bijna de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar zich op dit moment slechter voelt dan voor de coronacrisis. Velen zijn verveeld, bijvoorbeeld omdat ze niet naar feestjes kunnen en hun sociale contacten missen. 

Moet er volgens jou meer aandacht komen voor de worsteling van jongeren? En is het organiseren van feestjes een goed antwoord op die verveling? Of moeten jongeren nog even op hun tanden bijten en met de jaarwisseling braaf bij hun ouders op de bank zitten? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1