appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 18 november

Alleen mensen die zich laten vaccineren mogen het gewone leven weer oppakken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De bereidheid om te vaccineren neemt af, blijkt uit onderzoek van I&O-research. In juni was nog bijna driekwart van de mensen er positief over, nu is dat 60%. 

Gisteren benadrukte minister de Jonge nogmaals op de persconferentie dat er geen vaccinatieplicht komt, maar het is niet ondenkbaar dat mensen die zich hebben laten inenten eerder weer bepaalde dingen kunnen doen. 

Uit het oog van de volksgezondheid is dat het veiligst en het stelt veel beroepsgroepen weer in staat aan de slag te gaan. Aan de andere kant gaat het heel ver om onderscheid te maken tussen wat mensen wel en niet mogen in het dagelijks leven?

Zou het volgens u terecht zijn als er straks op festivals, discotheken, theaters en bioscopen alleen gevaccineerde bezoekers welkom zijn? Mag je alleen naar het voetbalstadion als je kan bewijzen dat je een prik hebt gehaald? Of moeten de zorgen van mensen over het vaccin serieus genomen worden en mag dat geen belemmering zijn om volwaardig mee te doen aan de samenleving? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1