appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 17 november

De Europese Unie moet geen centimeter toegeven aan Polen en Hongarije

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Europese Unie stevent af op nieuwe crisis nu Hongarije en Polen gebruik maken van hun vetorecht en de begroting van de Europese Unie blokkeren. De twee landen vinden het onacceptabel dat in de toekomst het ontvangen van Europese subsidies wordt gekoppeld aan het respecteren van de rechtsstaat. 

Als Polen en Hongarije hun poot stijfhouden dan is er op 1 januari geen EU-begroting. De Unie is dan aangewezen op een noodbudget van ongeveer een derde van de normale begroting en het coronasteunpakket van 750 miljard euro komt er dan helemaal niet.  

Moet de Europese Unie opnieuw in gesprek met Polen en Hongarije in een poging er samen uit te komen? Of is de maat vol en moet de Europese Unie koste wat kost vasthouden aan de rechtsstaattoets?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1