appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 12 november

Het kabinet moet meer doen om een gezonde leefstijl af te dwingen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Artsen en wetenschappers trekken aan de bel: het is nu belangrijker dan ooit om gezond te leven. In een brandbrief aan het kabinet zeggen de 65 experts dat door gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen mensen hun immuunsysteem kunnen versterken. Dat zou kunnen zorgen voor een minder ernstig verloop van een corona-infectie. 

Meer dan de helft van de Nederlands heeft overgewicht, en hoewel het Nationaal Preventieakkoord inzet op een gezondere leefstijl, blijft dat vooral bij goede voornemens, volgens sommige experts. ‘Daadkrachtige maatregelen’ zoals een suikertaks of een hogere zorgpremie voor rokers, blijven uit. 

Wat denkt u? Is gezond leven makkelijker gezegd dan gedaan en moet de overheid ons bij het handje nemen? Of is hoe wij ons leven leiden onze eigen verantwoordelijkheid en ook onze eigen keuze? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1