appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 11 november

Europa moet een eigen veiligheidsraad krijgen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Nederland moet pleiten voor een eigen Veiligheidsraad voor de Europese Unie, dit stellen D66 en het CDA. Hiermee kan de Europese Unie beter optreden tegen problemen aan de grens. 

De laatste jaren zijn er bijvoorbeeld problemen geweest met Wit Rusland, Libië en Turkije en was slagvaardigheid niet altijd het credo. Ook president Macron en van Frankrijk en Merkel van Duitsland pleitten voor een instelling van zo’n een Europese Veiligheidsraad. Daarin zou ook Groot-Brittannië een plek moeten krijgen ondanks dat ze niet meer in de EU zitten.

Zou een Veiligheidsraad uw gevoel van veiligheid vergroten? Of hebben we genoeg aan de NAVO en kunnen we zonder intensievere samenwerking op het gebied van defensie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1