appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 10 november

Geen enkele school in Nederland zou homoseksualiteit moeten afkeuren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Op dit moment mogen scholen ouders vragen om een verklaring te tekenen waarmee ze bevestigen dat ze een christelijke levenswijze nastreven. Daar kan bij horen dat ze ‘een homoseksuele levenswijze’ afkeuren. Een meerderheid van de Tweede Kamer is daar niet blij mee, die wil dat dit verboden wordt.

Maar minister van onderwijs Arie Slob is dat niet van plan. Hij wil geen concessies doen aan de godsdienstvrijheid en vindt dat zo’n verklaring mag, zolang scholen hun leerlingen een veilig klimaat bieden. 

Is godsdienstvrijheid in deze kwestie inderdaad het belangrijkste, of moet het grondwetsartikel dat discriminatie verbiedt de overhand hebben? En is het überhaupt mogelijk om leerlingen die niet heteroseksueel zijn zich veilig te laten voelen op scholen die homoseksualiteit afwijzen?

Ook als je zelf ervaring hebt met dit onderwerp, bijvoorbeeld als docent of als leerling, horen we graag van je.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1