appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 9 november

Met Biden als president moet Europa Amerika weer in de armen sluiten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De felicitaties voor de ‘president elect’ Joe Biden druppelen binnen, overwinningstoespraken zijn gedaan, en honden ‘Major’ en ‘Champ’ bereiden zich voor op een verhuizing naar het Witte Huis.

Daarbij rijst de vraag: Hoe moet Europa zich verhouden tot de nieuwgekozen president? Onder Trump, die zich vooral bezighield met zijn eigen land, en allerlei handelsverdragen in de wind sloeg, werd Europa gedwongen om de ogen op zichzelf te richten. Moet Europa ook in de toekomst vooral van eigen kracht uitgaan zonder op Amerika te leunen of moeten de banden nu weer geïntensiveerd worden?

Heeft u in uw werk veel te maken met Amerika of op een andere manier te maken met de handelsrelatie met de Verenigde Staten? Kijkt u vanwege werk of familie en vrienden met extra interesse naar wat er in Amerika gebeurt?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1