appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 3 november

Nederland moet net als onze buurlanden nu doorpakken met strenge coronamaatregelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het aantal geregistreerde besmettingen is gisteren voor de derde dag op rij gedaald. Toch houden premier Rutte en minister De Jonge vanavond een persconferentie over eventuele aanvullende coronamaatregelen.

In de ziekenhuizen is van een afvlakking namelijk nog geen sprake. Het kabinet overweegt om behalve de theaters en musea ook pretparken en dierentuinen voorlopig te sluiten. Landen als Duitsland, België en Engeland hebben de teugels de afgelopen dagen al strakker aangetrokken. Als deze maatregelen werken kan de lockdown worden verlicht en kan Duitsland volgens Merkel een "draaglijke december" hebben.

Zijn de huidige maatregelen in ons land streng genoeg of moeten we proberen om de cijfers sneller te doen dalen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1