appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 2 november

Minister Hoekstra moet zijn poot stijf houden rondom de staatssteun aan KLM

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De staatssteun aan KLM is alweer onderwerp van gesprek. Twee van de acht bonden die KLM-werknemers vertegenwoordigen, weigeren vooralsnog akkoord te gaan met een clausule die bij de cao’s wordt opgenomen.

Hoewel ook de FNV-bond voor het grond- en cabinepersoneel weigert te tekenen, richt de ergernis zich vooral tegen de piloten. Die zijn niet bereid om loon in te leveren 'zolang de staatssteun duurt'. Naar verwachting is dat tot het jaar 2025. 

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) vindt 'zolang de staatssteun duurt’ te onduidelijk. En wil zich niet tot 2025 committeren aan een loonoffer. De VNV is wel akkoord gegaan met de afspraak om tot 2022 salaris in te leveren. 

Ondertussen doet KLM-Baas Pieter Elbers een oproep aan de vliegers om toch het voorstel te tekenen. "Dit was de laatste benodigde stap voor de benodigde staatssteun.. Zonder deze lening komt KLM deze moeilijke tijd niet door", zegt Elbers. Hoekstra zegt de staatssteun op te schorten, als het loonoffer niet doorgetrokken wordt tot 2025. 

Werkt u in de luchtvaart als stewardess of piloot, al dan niet bij KLM, dan horen we u graag. Snapt u de beweegredenen van de bonden of vindt u dat KLM onnodig in gevaar gebracht wordt op deze manier?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1