appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 30 oktober

Het kabinet moet nú extra maatregelen nemen om een zorginfarct te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een noodkreet vanuit de zorg. Verpleegkundigenvereniging V&VN roept het kabinet op om nu in te grijpen. "Het water staat ons aan de lippen", schrijven ze in een brandbrief aan minister-president Rutte, minister De Jonge en minister Van Ark.

De verpleegkundigen zijn bang voor een zorginfarct: ‘een situatie waarin de zorg op grote schaal niet meer, of met onvoldoende kwaliteit, kan worden geleverd’. 

Ook ouderenorganisatie ActiZ trekt aan de bel. De personeelstekorten zijn ook daar een groot probleem, ze roepen iedereen op om zich te melden bij ‘extra handen voor de zorg’, is te lezen in het Algemeen Dagblad. "De situatie is niet veel langer houdbaar."

Moeten we nu ingrijpen of moeten we even afwachten? Ernst Kuipers, van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zei gisteren dat er nu een voorzichtige afvlakking van het aantal besmettingen te zien is. Als dat doorzet, zou dat “fantastisch nieuws” zijn. Extra maatregelen die nú genomen worden zijn tenslotte pas over een paar weken merkbaar in de ziekenhuizen en zullen de acute problemen niet oplossen. Wat is uw ervaring? Werkt u in de zorg of moet u wachten op een operatie?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1