appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 28 oktober

Nederland moet de diplomatieke druk op Erdogan verder opvoeren

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De relatie tussen Nederland en Turkije staat wederom onder hoogspanning.

De Turkse president Erdogan deed gisteren aangifte tegen Geert Wilders voor het plaatsen van een spotprent op Twitter. Rutte richtte zich rechtsreeks tot de Turkse president en zei het onacceptabel te vinden, omdat de aangifte mogelijk kan leiden tot een inperking van de vrijheid van meningsuiting.

Eerder mengde Rutte zich al in de ruzie tussen Erdogan en de Franse president Macron die volgens de Turkse president psychische hulp nodig heeft. Twee jaar geleden stonden Nederland en Turkije ook al tegenover elkaar. Toen weigerde Rutte de Turkse minister van Buitenlandse Zaken landingsrechten te verlenen.

Is het terecht dat Nederland een harde toon aanslaat tegen Turkije of werkt dit juist averechts en moet alles gedaan worden om in goed gesprek te blijven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1