appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 27 oktober

Gedwongen anticonceptie moet in ernstige gevallen bespreekbaar zijn

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een precair onderwerp in Stand.nl vandaag. Moet het mogelijk zijn om vrouwen gedwongen anticonceptie op te leggen?

Volgens een petitie van de ‘Beraadgroep verplichte anticonceptie’ moet dit in sommige gevallen kunnen, bijvoorbeeld bij mensen met een verstandelijke handicap, een verslaving of een psychiatrische ziekte?

In dat geval zouden vrouwen onder dwang een prikpil of een anticonceptie-implantaat kunnen krijgen, zodat het tijdelijk niet mogelijk is om een baby te krijgen. 

Moeten we serieus nadenken of sommige mensen tijdelijk ongeschikt zijn om kinderen te krijgen? Of is het niet voor niets precair en mag de overheid zich niet tot op dit niveau met mensenlevens bemoeien?

Heb je in je werk te maken met dit dilemma of in je persoonlijke levenssfeer, we horen graag je ervaring.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1