appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 26 oktober

Het is belangrijk dat de moord op Paty ook hier op school wordt besproken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De moord op Samual Paty is een schok van jewelste. De 47-jarige leraar had in een les over vrijheid van meningsuiting spotprenten van de profeet Mohammed getoond en werd daarna vermoord in Parijs. Het slachtoffer werd onthoofd.  

De politie schoot vervolgens de dader, een 18-jarige moslimextremist, dood. Zeven verdachten, onder wie twee scholieren van 14 en 15 jaar, worden door de Franse justitie vervolgd voor ‘samenzwering om een terroristische moord te plegen’.

De moord op de Franse docent is ook ‘een aanval op ons onderwijs, en daarmee op onze samenleving waar vrijheid van meningsuiting een van de belangrijkste democratische kernwaarden is’.   

Voor sommige leerlingen zal het tonen van een spotprent uiterst kwetsend zijn, voor andere is het geen probleem. Hoe bespreek je een dergelijk gevoelig thema in een multiculturele klas?

We moeten in ieder geval niet de kop in het zand steken en controverses vermijden. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1