appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 22 oktober

Het ziekteverzuim in de zorg is een onderschat probleem

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gisteren werd het dagrecord van coronabesmettingen in Nederland weer verbroken. Het aantal ziekenhuisopnames groeit nog altijd en er lijkt niet snel een ommekeer te komen.

Dat zijn de cijfers die we dagelijks horen maar vanochtend willen we van ú, die in de zorg werkt, weten waar u tegenaan loopt in uw werk.

In maart applaudisseerde Nederland nog massaal voor de mensen in de zorg, Maar nu, een paar maanden later, hoor je ook heel andere geluiden: mensen die vooral snel geholpen willen worden en boos worden als dat niet kan. Hoe gaat u, als zorgmedewerker, om met korte lontjes? Wat doet deze tweede piek en de druk die die meebrengt met uw persoonlijke motivatie?

Door berichten over het grote ziekteverzuim lijkt deze periode lastiger te worden voor zorgorganisaties dan in het voorjaar. Verdienen de zorgmedewerkers opnieuw een massaal applaus of kunnen we ze op een andere, concretere manier helpen? 

Daarom vandaag een speciale Stand.nl over het ervoor staat in de zorg: Van de IC tot de verpleging.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1