appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 21 oktober

De scholen moeten zo lang mogelijk openblijven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

We zitten nu precies een week in de gedeeltelijke lockdown. Thuiswerken is het devies, de horeca is dicht en evenementen zijn onmogelijk. 

Het kritische Redteam vindt dat nog niet ver genoeg gaan en roept op om ook de scholen per direct te sluiten. Ze stellen dat scholieren een groeiende groep is in het aantal besmettingen. De anderhalvemeterregel is niet verplicht in de klas en het is de vraag of daarbuiten alle leerlingen zich goed aan de regels houden.  

Maar de maatschappelijke ontwrichting en gevolgen voor leerlingen zullen groot zijn als de scholen opnieuw dichtgaan.. Bij de eerste sluiting is gebleken dat veel kinderen moeite hadden met thuisonderwijs. Vooral voor leerlingen die moeite hebben om mee te komen kan een nieuwe sluiting slecht zijn voor het hele verdere leven.  

Ben jij een ouder met schoolgaande kinderen en maak je je zorgen over de gezondheid? Of heb je in jouw omgeving gezien dat de vorige schoolsluiting groot effect heeft gehad? Laat het ons weten.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1