appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 20 oktober

Een betere biodiversiteit begint bij jezelf

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het gaat slecht met de natuur in Europa. Een kwart van de wilde dieren wordt met uitsterven bedreigd en 80 procent van de leefgebieden staat er matig voor. Dat blijkt uit de State of the Nature van de EU. Ondanks verwoede pogingen om teruggang te voorkomen haalt geen enkel EU-land haar eigen doelen.

Als oorzaken worden genoemd: vervuiling, intensieve landbouw, stroperij, woningbouw en boskap. Maar er gloort ook hoop, want op de plekken waar mensen écht hun best doen om de natuur te redden, blijkt herstel mogelijk.

Waar komen uw sperzieboontjes in de winter vandaan? Ligt uw hele tuin vol tegels, of mag er een plantje groeien? Bent u zélf bereid tot een verstandige keuze in de supermarkt? Of kijkt u liever naar beter overheidsbeleid?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1