appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 19 oktober

De ophef over de vakantie van de koning is overdreven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het houdt de gemoederen flink bezig: de kortste vakantie ooit van koning Willem Alexander en zijn gezin. De familie had amper voet aan de grond gezet of maakte alweer een rechtsomkeert – per lijnvlucht welteverstaan.

Maar is al die ophef niet een beetje overdreven? De koning gaat met zijn eigen vliegtuig naar zijn éigen vakantiehuis in Griekenland. Naar een gebied waar minder besmettingen zijn dan in Nederland.  

En zijn we deze zomer niet allemaal naar een geel gebied op vakantie geweest? Blijven alle mensen met een tweede huisje in de Ardennen of op de Veluwe ook thuis?  

Of maakt dit allemaal niet uit, gaat het om het idee dat we dit ‘samen moeten’ doen, zoals de koning zélf nog zei op tijdens zijn toespraak op de Dam op 4 mei.

Wat denkt u? Was hij een beetje dom en moeten we hier niet te zwaar aan tillen? Of is dit schadelijk voor het Koninklijk Huis?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1