appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 16 oktober

We moeten ons niet laten gijzelen door radicale demonstranten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Politici voelen zich minder veilig door intimideren demonstranten, de NOS haalt de logo’s van de satellietwagens af omdat journalisten en technici worden belaagd; volgens De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) is de maatschappelijke onrust zichtbaarder geworden de laatste tijd.

Volgens de NCTV zien we meer onrust op straat en nemen complottheorieën op social media toe. In deze coronatijd lijkt ons lontje nog korter, en vinden polariserende groepen en individuen zich in het afwijzen van de overheid en het overheidsbeleid.

De afkeuring van dit gedrag en de zorgen om de pijlers van onze democratie zijn groot. Maar wat denkt u? Is hier sprake van een kleine groep mensen die problemen veroorzaakt en is de aandacht daarvoor onevenredig groot? Of hebben we in Nederland te maken met een serieus gedrags- en gezagsprobleem en moet het kabinet in actie komen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1