appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 15 oktober

Er moet een boete komen voor mensen die zich niet aan de quarantaineregels houden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Tien procent van de mensen die besmet zijn met het coronavirus gaat toch naar buiten. En vijftien procent van de mensen die in contact zijn geweest met een besmette patiënt, houdt zich ook niet aan de quarantainemaatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Berenschot.

Minister Hugo de Jonge is daarom aan het kijken of een hij een boete zou kunnen invoeren voor de mensen die zich niet aan quarantainemaatregelen houden. “Het verplicht opleggen van de quarantainemaatregelen is een uiterste stap en fungeert als spreekwoordelijke stok achter de deur”, schrijft De Jonge aan de Tweede Kamer.

Hoe kunnen we zorgen dat mensen zich wél aan de maatregelen te houden? Moeten we mensen meer handvatten bieden om de quarantainemaatregelen op te volgen? Bijvoorbeeld door een boodschappenrondje te organiseren? Heeft u zelf in quarantaine gezeten en hoe was dat voor u? Of houdt u zich ook niet aan de maatregelen? Bijvoorbeeld vanwege uw werk of een andere reden?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1