appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 13 oktober

Het leesonderwijs moet op de schop

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De politiek moet actie ondernemen om de dalende leesvaardigheid in Nederland aan te pakken. Achttien organisaties uit het onderwijs, cultuur en de jeugdgezondheid pleiten daarvoor in een leesoffensief.

Zo zou de schoolbibliotheek terug moeten komen. En zou het lezen meer aandacht moeten krijgen op de PABO.

De leesvaardigheid en het leesplezier daalt onder middelbare scholieren al jaren, blijkt uit internationaal onderzoek van PISA. Bijna een kwart van de 15-jarigen is laaggeletterd en kan daardoor later niet goed meekomen in de maatschappij. 

Hoe krijgen we de jongeren weer aan het lezen? Moet dat op school gebeuren? Moet dat thuis gebeuren? Heeft u puberende jongeren en hoe krijgt u ze aan het lezen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1