appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 12 oktober

Liever nu echt stevig ingrijpen dan de hele winter doormodderen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het was 'het weekend van de waarheid'. De coronacijfers laten (nog) geen daling zien, de roep om strengere maatregelen groeit. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, pleit dit weekend in het Algemeen Dagblad zelfs voor de meest vergaande maatregel: een totale lockdown. "Hopelijk kunnen we er dan snel weer uit", zegt het OMT-lid.

Gisteren werd op het Catshuis in informele setting overlegd door onder andere het kabinet, RIVM en andere experts. Vandaag brengt het Outbreak Management Team (OMT) een advies uit, op basis daarvan kan het kabinet met aanvullende maatregelen komen. Wordt er te lang aangeklungeld en is het nu tijd voor drastisch ingrijpen? Liever – hopelijk - korte pijn met een tijdelijke lockdown? Of moeten we voorzichtig zijn met strenge maatregelen om mensen zo veel mogelijk bewegingsvrijheid te bieden én om de economie zo veel mogelijk draaiende te houden? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1