appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 9 oktober

De Nobelprijs voor de Vrede moet naar Greta Thunberg gaan

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Wie wint de Nobelprijs voor de Vrede? Dat wordt om 11.00 uur bekendgemaakt in Oslo.

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg prijkt bovenaan het lijstje van mensen die kans maken op de prijs die wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt bij de bevordering van de vrede.
Is het terecht dat Thunberg met haar strijd tegen klimaatverandering de beste kansen toegedicht krijgt of moet de prijs naar iemand anders in een jaar waarin de wereld gebukt gaat onder een pandemie? Andere genomineerden zijn bijvoorbeeld de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1