appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 8 oktober

10.000 euro voor 18-jarigen is een verstandig idee

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Tienduizend euro op de rekening van alle 18-jarigen. Dat is het plan dat GroenLinks vandaag lanceert.

Dit geld mogen zij naar eigen inzicht gebruiken om bijvoorbeeld hun collegegeld te betalen, zich om te scholen of een eigen bedrijf te starten. Het plan geldt als alternatief voor de basisbeurs en kost volgens de linkse oppositiepartij zo’n 2,2 miljard euro per jaar. Miljonairs mogen voor de kosten opdraaien, want die moeten ieder jaar één procent van hun vermogen afdragen voor een ‘solidariteitsbijdrage’. Eindigt dit geld rechtstreeks in de zakken van de kroegbaas en kunnen die jongeren beter gaan vakkenvullen? Of is dit de gouden formule om jongeren gelijke kansen te geven?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1