appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 7 oktober

De financiën van het koningshuis moeten transparanter worden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de begroting van het Koningshuis. Onlangs nam de Kamer nog een motie aan van Joost Sneller (D66) en Attje Kuiken (PvdA) die vraagt om meer toezicht op de uitgaven van de uitkering aan de koning. De Koning krijgt jaarlijks zo'n zes miljoen euro, één miljoen daarvan is salaris en vijf miljoen 'personele en materiële uitgaven'. Op die laatste post heeft het parlement geen zicht. Volgens de Miljoenennota krijgen Willem-Alexander en Máxima er volgend jaar ook nog eens 5 procent aan salaris bij. Past dat wel in deze tijd? Moet de politiek niet zorgen dat ook het koningshuis in deze moeilijke coronatijd wat inlevert en dat we er beter zicht op krijgen? Of is het koningshuis van onschatbare waarde en is het volledig terecht dat daar bepaalde bedragen bij horen? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1