appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 2 oktober

We moeten alles op alles zetten om een nieuwe ontslaggolf te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Ondanks de twee NOW-regelingen die bedrijven van de overheid kregen tussen februari en juni, hebben 181.000 mensen hun baan verloren, blijkt vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek.

NOW-3 loopt per 1 oktober, maar de werkeloosheid en het aantal faillissementen zal de komende maanden toch oplopen.

Want corona maakt sommige bedrijfstakken toch ‘overbodig’. Wat heb je aan catering als iedereen thuiswerkt? Wat moet een bagagemedewerker bij een lege band? En de ontslaggolf bedreigt nu naast flexbanen ook de vaste banen.
Er liggen met het pakket miljarden klaar om te voorkomen dat bedrijven omvallen en er nog meer ontslagen gaan vallen. Toch is de linkse oppositie kritisch, want gaat al die financiële steun helpen dit doel te bereiken? Dat is niet zeker.   
Of moeten we meer doen? Zoals meer geld naar onderwijs, omscholing of innovatie? Zodat op een creatieve manier banen behouden worden.  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1