appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 1 oktober

Het rookvrij maken van Nederland gaat te langzaam

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De maand oktober staat ieder jaar in het teken van stoppen met roken.

Vanaf vandaag krijgen de pakjes sigaretten een vieze groenbruine verpakking. Op geen enkel station van de NS mag meer gerookt worden en een zwik bekende Nederlanders moedigen rokers aan om mee te doen met Stoptober.

De campagnes en maatregelen om het stoppen met roken te stimuleren stapelen op, maar nog steeds rookt ongeveer een vijfde van de Nederlanders. Het loopt wel iets terug, maar het is de vraag of de kabinetsamibitie van een rookvrij Nederland in 2040 gehaald gaat worden.

 Heeft u vanmorgen ondanks Stoptober toch weer een sigaret opgestoken, een shagje gedraaid of uw pijp gestopt? Dan horen we graag van u. Maar natuurlijk ook als u wel van plan bent om voor eens en voor altijd de tabak links te laten liggen. 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1