appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 30 september

Werkgevers moeten meer doen voor een gezonde werkomgeving

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

"Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan." Deze landelijke coronamaatregel ging gisteravond in. Als het goed is werken we dus vanochtend allemaal weer vanuit huis.

In veel kantoorpanden zal dat geen probleem opleveren: die zijn de afgelopen maanden al aangepast aan ‘het nieuwe normaal’. Speciale looproutes, voldoende afstand tussen de werkplekken en minder mensen op kantoor. Toch doen werkgevers lang niet altijd voldoende om een veilige werksituatie thuis of op kantoor te faciliteren.

Een op vijf werknemers vindt dat de baas te weinig doet om op werk afstand te kunnen houden. Er is nog altijd personeel dat gedwongen wordt om naar het werk te gaan. En voor wie wel thuis mag werken, is er  lang niet altijd een thuiswerkvergoeding voor bijvoorbeeld een goed bureau of stoel. Ook zijn er bij de arbeidsinspectie 3.500 klachten binnengekomen over ongezonde of onveilige werkplekken, waar bijvoorbeeld zieke collega’s aan het werk zijn.  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1