appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 28 september

De mondkapjesplicht moet worden uitgebreid

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een mondkapjesplicht voor mensen met contactberoepen staat vanavond op het programma tijdens het overleg met de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s.   

De Eindhovense burgemeester Jorritsma riep al op tot een mondkapjesplicht op drukke plekken, zoals in ‘supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en restaurants’. Maar nog steeds is er discussie over de precieze werking van mondkapjes. En een experiment in Amsterdam en Rotterdam bleek uiteindelijk een mislukking. De vraag is ook of een niet-medisch mondkapje vooral schijnveiligheid biedt. Toch lijkt de tijd rijp voor een vergaande mondkapjesplicht in Nederland Uit een onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat bijna driekwart (72%) van de ondervraagden vindt dat er een mondkapjesplicht moeten komen op drukke plekken.

Daarom de stelling: De mondkapjesplicht moet worden uitgebreid  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1