appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 25 september

Het wordt weer tijd voor landelijke maatregelen tegen corona

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het is nog maar een week geleden dat de regionale maatregelen zijn afgekondigd, maar de roep om landelijke maatregelen klinkt alweer. Het aantal regio’s dat tot ‘zorgelijk ‘wordt bestempeld, neemt toe, net als de besmettingen en de ziekenhuisopnames.  
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ziet dat burgers het niet kunnen opbrengen om zich aan de coronaregels te houden, en vraagt zich af wat er van de regionale aanpak overblijft. Hij ziet eerder een gedragscrisis dan een coronacrisis. Is het nodig om weer ‘botte’ maatregelen te nemen en heel Nederland over een kam te scheren? Of benadelen we daarmee de regio’s waar minder besmettingen heersen en moeten we vasthouden aan de net aangekondigde regionale aanpak?  

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1