appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 24 september

Een vrijwillig Europees asielbeleid is gedoemd te mislukken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Europese Commissie presenteerde gisteren het langverwachte migratiepact, voor een voor een gezamenlijk asielbeleid in Europa. Het moet de impasse tussen de lidstaten doorbreken, die het onderling maar niet eens worden over de opvang van vluchtelingen. 

Het pact richt zich vooral op de solidariteit tussen de lidstaten. Die kunnen zelf aangeven of ze vluchtelingen willen opnemen of niet. En als ze dat niet willen - op welke manier ze dan bijdragen, bijvoorbeeld door het sturen van extra grenswachten of geld. Daarnaast leunt het plan op afspraken met landen van herkomst. Vluchtelingen moeten sneller worden teruggestuurd.  

Gaat deze positieve aanpak de doorbraak zijn voor een einde aan de asielproblematiek die Europa de afgelopen jaren kent? Of is het veel te ambitieus om te rekenen op de verantwoordelijkheid van de lidstaten?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1