appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 23 september

Er gebeurt te weinig om een tweede lockdown te voorkomen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De Tweede Kamer debatteerde gisteren opnieuw over de coronacrisis en de kritiek was zeer stevig. Het kabinet moet écht een tandje bij zetten. Beter communiceren, strakker beleid voeren en vooral: het vertrouwen van zowel de Kamer als de burger terugwinnen.

Het draagvlak voor de coronamaatregelen lijkt af te nemen. Men houdt zich amper aan de anderhalve meter afstand, maar tegelijkertijd is de laatste coronaboete weken geleden uitgeschreven - die voor minister Grapperhaus uitgezonderd. Premier Rutte zegt de ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Hij voorziet dat er deze week acht regio’s bij komen waar meer maatregelen nodig zijn omdat mensen het niet zo nauw meer nemen. Toch komt het kabinet nu niet met extra strenge maatregelen, terwijl de gevreesde tweede golf steeds reëler wordt. Regio’s kunnen uiteraard voor een lokale lockdown kiezen, maar steeds meer delen van Nederland kleuren rood. 

Dus, heb jij nog vertrouwen in het coronabeleid of zou er veel meer moeten gebeuren om het virus onder controle te krijgen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1