appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

maandag 21 september

Het is goed dat zorg- en onderwijspersoneel vanaf nu voorrang krijgt bij het testen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Zorg- en onderwijspersoneel dat zich met voorrang mag laten testen, kan sinds vanochtend bellen met een speciaal telefoonnummer.

Niet al het personeel krijgt voorrang: In de zorg gaat het kortgezegd om personeel dat zich niet kan laten vervangen en dat essentieel is voor de continuïteit van de zorg. In het onderwijs krijgt iemand voorrang als het gevolg bij ziekte is dat een klas naar huis gestuurd wordt. 

Maar de GGD vindt dat de voorrangsregeling niet goed te combineren is met de krapte in de teststraten en de wachttijden voor andere groepen.De druk op de GGD zal dus alleen maar toenemen terwijl zaken als het contactonderzoek bij verschillende GGD’en al op een lager pitje is gezet wegens tijdgebrek.  

Maar zijn leerlingen en zorgpersoneel belangrijker dan de politie?  Of begeleiders in de kinderopvang?  

Nu we volgens het kabinet in de tweede corona-golf terecht zijn gekomen heeft stabiele zorg de prioriteit, en wil men zoveel mogelijk leerlingen in de klas omdat onderwijs verplicht is. Dat blijkt ook uit de versoepelde snotneus-regeling: leerlingen tot en met 12 met een snotneus hoeven niet meer thuis te blijven.

De impact van ziekte in deze beroepsgroepen is dus volgens het kabinet groter dan bij andere beroepen.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1