appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 11 september

Het vluchtelingenakkoord is politieke koehandel

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De oppositie partijen kraken het compromis af dat de coalitie heeft bedacht om honderd vluchtelingen op te nemen uit het opvangkamp Moria op Lesbos, dat woensdag afbrandde. Het gaat om alleenstaande minderjarige kinderen en kwetsbare mensen uit gezinnen met minderjarige kinderen. 

SP en DENK wijzen er net als GroenLinks op dat per saldo geen extra vluchtelingen naar Nederland komen. Het aantal mensen uit Moria wordt later namelijk afgetrokken van de vijfhonderd vluchtelingen die jaarlijks al worden opgenomen in Nederland. SP'er Jasper van Dijk spreekt van ‘een koehandel’ met mensen. De PVV hekelde juist dat er wel mensen worden opgehaald van het Griekse eiland. 

Moria is tot op de grond afgebrand en er staan rond de 12.000 mannen en vrouwen uit het kamp nu op straat. Heeft het kabinet genoeg gedaan voor hen? Of is er een akkoord gesloten waarin de menselijke maat ver te zoeken is?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1