appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 10 september

Nederland moet vluchtelingen uit Moria opvangen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Duizenden migranten op Moria zitten inmiddels zonder onderdak en voedsel. Opnieuw was er vannacht brand in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland. Veel mensen zijn hun schaarse bezittingen verloren en dan dreigt er ook nog een corona-uitbraak. Een humanitaire ramp.

Hulporganisaties roepen al veel langer dat de situatie op Moria onhoudbaar is, maar in het kabinet is nog steeds onvoldoende draagvlak voor de opvang van migranten in ons land. Er kwam aanvankelijk een compromis: het kabinet gaat de komende drie jaar zo’n 3,5 tot 4 miljoen euro uittrekken voor de opvang van een aantal minderjarige asielzoekers op het Griekse vasteland en voor hulp bij het opzetten van een voogdijsysteem.

Maar is dat wel genoeg? Nu de situatie zo slecht is. Moet Nederland niet veel ruimhartiger migranten vanuit Griekenland opnemen? Of moet alle aandacht gaan naar heropbouwen van de opvangkampen daar, om te voorkomen dat er ook in andere kampen brand wordt gesticht? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1