appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 9 september

Om de herfst goed door te komen is meer coronadiscipline nodig

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het aantal coronabesmettingen is deze week flink gestegen. Terwijl het aantal ziekenhuisopnames opnieuw laag bleef, testten ruim vijfduizend mensen positief op het virus. De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk: blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Maar het naleven ervan lijkt steeds moeilijker te worden. Het RIVM meldde maandag dat 90 procent van de mensen met covid-klachten gewoon naar de supermarkt gaat om boodschappen te doen en 43 procent gaat zelfs naar het werk. 

Met de herfst op komst, zullen we steeds meer mensen met een loopneus zien die worstelen met de vraag wat te doen: moet ik thuisblijven of niet? Aan de andere kant zullen we streng voor onszelf moeten blijven om de verspreiding van het virus in de hand te houden.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1