appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 8 september

Het gebrek aan respect voor politici is zorgwekkend

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vastgereden auto’s, schelden op straat en intimidatie tijdens demonstraties: Nederlandse politici krijgen er steeds vaker mee te maken. Enkele jaren geleden lag het aantal bedreigingen veel lager, vertellen Kamerleden aan NRC.

Ook de ernst van de bedreigingen is volgens de Kamerleden toegenomen. Voorheen ontvingen zij vooral bedreigingen op sociale media, tegenwoordig worden zij ook op straat bedreigd. De politici geven aan moeite te hebben met de invloed van de bedreigingen op hun leven en werk.

Is er echt zo’n gebrek aan respect, of zijn de bedreigingen afkomstig van een kleine extreme groep, bijvoorbeeld verenigd in Viruswaarheid en de Farmers Defence Force?

Feit is dat sommige Kamerleden aangeven meer op hun woorden te zijn gaan letten, anderen maken zich zelfs zorgen over de veiligheid van hun familieleden.  

Moeten Nederlanders meer respect hebben voor hun politici? Of moeten politici juist meer doen om respect te verdienen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1