appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 4 september

Een coronatest doen zonder klachten is asociaal

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De GGD luidt de noodklok: een groot deel van de testcentra kunnen de overvloed aan mensen niet aan. Volgens de GGD melden zich steeds meer mensen bij de teststraten die geen klachten hebben. En vaak liegen ze over verkoudheids- of andere klachten om die test alsnog te krijgen.

Mensen melden zich vooral omdat ze zekerheid willen hebben dat ze geen corona hebben. Om hun oude moeder in het verpleeghuis te kunnen bezoeken bijvoorbeeld. Of als ze terugkomen uit een oranje vakantiegebied.

De afgelopen maanden zijn we heen en weer geslingerd in dit testbeleid. In maart en april waren de criteria nog heel streng, daarna had Nederland zoveel tests dat elke Nederlanders gecontroleerd kon worden. En nu worden we dus weer teruggefloten.

Feit is dat veel GGD’s de aanloop nu niet aan kunnen. Dus: moeten we terughoudender zijn om ons te laten testen? Of is het begrijpelijk dat mensen de zekerheid willen hebben of ze besmet zijn of niet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1