appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 2 september

Het kabinet moet de coronamaatregelen verder versoepelen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Opnieuw hielden Rutte en De Jonge gisteren een persconferentie over hoe Nederland de coronacrisis te boven komt. Het kabinet kondigde geen nieuwe maatregelen aan, maar ook geen nieuwe versoepelingen.  

De winkelstraten worden steeds drukker en de terrassen zitten in het weekend bomvol. Toch blijven de besmettingscijfers stabiel en het aantal ziekenhuisopnames laag. Jongeren worden onrustig want hun sociale leven ligt grotendeels nog steeds plat. En de meeste studenten zitten nog steeds thuis met digitaal onderwijs.

Ook de Nederlandse economie worstelt nog steeds met de strenge coronamaatregelen. Hoewel mensen meer kopen en erop uitgaan, is het voor de meeste ondernemers zwoegen om het hoofd boven water te houden.

Is het tijd om de teugels iets meer te laten vieren? Of is het een plicht naar de ouderen en kwetsbaren, om de coronamaatregelen voorlopig te laten zoals ze zijn?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1