appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 1 september

Er moet meer kleur in de Tweede Kamer

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Een witte kieslijst kan echt niet meer, dat zeggen oud-Kamerleden Kathleen Ferrier (CDA), Tanja Jadnanansing (PvdA), Hubert Fermina (D66) in een artikel van Trouw. Politieke partijen moeten daarom hard op zoek naar kandidaten van kleur.

Op dit moment kent de kamer geen enkel lid van Surinaamse, Antilliaanse of Molukse afkomst en ook Kamerleden met een Marokkaanse of Turkse achtergrond zijn ondervertegenwoordigd. De oud-Kamerleden willen voorkomen dat de Tweede Kamer na de verkiezingen in 2021 weer zo wit uitvalt: ‘Kom met zwarte kandidaten op verkiesbare plekken.’ 

Mist u ook diversiteit in de Nederlandse politiek? Of vindt u dat kleur niet uit moet maken?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1