appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 26 augustus

Het is terecht dat het steunpakket voor bedrijven wordt versoberd

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Het derde steunpakket voor bedrijven zal waarschijnlijk versoberd worden. Het huidige steunpakket werd geïntroduceerd om te voorkomen dat bedrijven die een groot deel van hun omzet verliezen door de coronacrisis, zouden omvallen. Het gaat dan voornamelijk om bedrijven in de horeca- en evenementenbranche.

De verwachting in Den Haag is dat vanaf 1 oktober noodlijdende bedrijven pas bij 30 procent omzetverlies steun zullen ontvangen, nu is dat nog bij 20 procent omzetverlies. Ook zal de vergoeding voor deze bedrijven lager zijn. Momenteel wordt 90 procent van de salarissen vergoed, bij het nieuwe steunpakket zal dat 70 of 80 procent zijn. Wel zal het makkelijker worden voor bedrijven om werknemers te ontslaan, en het pakket zal tot zomer 2021 doorlopen.

Is het goed dat de overheid de uitgaven beperkt en moeten bedrijven nu reorganiseren en op eigen benen gaan staan? Of is het te vroeg om de steun nu al te beperken omdat hiermee vele banen verloren kunnen gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1