appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

vrijdag 21 augustus

Raadsleden moeten meer invloed krijgen op de coronamaatregelen in hun gemeente

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Gemeenteraadsleden willen dat de Tweede Kamer de coronaspoedwet zo aanpast dat de zij meer invloed kunnen uitoefenen op de coronamaatregelen.

Dat kunnen maatregelen van burgemeesters zijn, maar ook die van veiligheidsregio's. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (NVR) wil dat de burgemeester in overleg met de raad bepaalt welke maatregelen in diens gemeente genomen moeten worden. De NVR vindt dat het coronabeleid anders te weinig een democratisch basis heeft.  
Hebben ze een punt? Creëer je op deze manier een groter draagvlak als er meer inspraak is vanuit de gemeente? Of vertraagt dit voorstel inspraak juist het besluitvormingsproces? En lopen mensen daardoor juist een groter risico op besmet te raken met corona?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1