appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

woensdag 19 augustus

Het kabinet weigert terecht de lonen in de zorg te verhogen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Werknemers in de zorg moeten het voorlopig doen met hun huidige loon. Het kabinet besloot gisteren dat er geen salarisverhoging komt.

Volgens ministers de Jonge en Van Ark is daar door de onzekere economie op dit moment geen geld voor en ontstaat binnenkort al een flink begrotingstekort. Wel zegt het kabinet de inzet van het zorgpersoneel de afgelopen maanden te waarderen. Er is daarom een eenmalige bonus van 1000 euro beloofd, hoe en wanneer deze bonus bij de werknemers terecht komt, is nog onduidelijk. Vindt u dat het zorgpersoneel meer verdient dan een applaus en een eenmalige bonus? Of snapt u de terughoudendheid van het kabinet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1