appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 13 augustus

Er moet snel een quarantaineplicht komen

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

De 25 veiligheidsregio’s willen dat de quarantaineplicht alsnog snel wordt ingevoerd. Hubert Bruls, de voorzitter van de veiligheidsregio’s, zegt ‘zeer teleurgesteld’ zijn, als de Tweede Kamer niet toch akkoord gaat met het wetsvoorstel die dit mogelijk maakt. 

In het Kamerdebat liep het gister hoog op. ‘Paniekerig’, ‘een bliksemafleider’, ‘zeer disproportioneel’, waren de woorden van D66-fractievoorzitter Rob Jetten, die zich tegen het plan van het kabinet keerde. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vindt een quarantaineplicht niet passen bij de Nederlandse volksaard. Het Outbreak Management Team is inmiddels bezig met een onderzoek naar de verplichting. Moet minister De Jonge wachten op de uitkomsten van het OMT? Of moet gehoor worden gegeven aan de oproep van de veiligheidsregio’s, die verantwoordelijk zijn voor de handhaving? En wat is het alternatief? 

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1