appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

woensdag 12 augustus

Het is goed dat Facebook stereotypes als Zwarte Piet gaat bestrijden

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Facebook is van plan om afbeeldingen van Zwarte Piet en stereotypen over Joden te gaan verwijderen.  Het platform zegt dat de plaatjes bijdragen aan discriminatie en dus worden ze weggehaald als iemand er een melding van maakt. 

Tegenstanders van Zwarte Piet zijn blij. Ze zeggen dat dit bijdraagt aan hun strijd om de traditie te doorbreken. Anderen noemen de maatregel van Facebook censuur en een aantasting van de vrijheid van meningsuiting.  

Wat vindt u?  Is het een glijdende schaal en opent dit de deur voor sociale media om meer onderwerpen taboe te maken? Of is de ouderwetse Zwarte Piet met een heel donkere huid, rode lippen en grote gouden oorbellen zo ver verleden tijd dat het goed is dat Facebook dit doet?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1